موشن گرافیک چیست؟

دنیای انیمیشن های تجاری از رشته ها و سبک های مختلفی تشکیل شده است. کلمه “انیمیشن” یک اصطلاح چتر است که تقریباً هر چیزی را که دارای حرکت باشد شامل می شود. با این حال، یکی از زیرمجموعه های انیمیشن که ممکن است برای برخی افراد گیج کننده باشد، موشن گرافیک است.

موشن گرافیک حتی اگر در عصر دیجیتال اطراف ما وجود داشته باشد آنقدر فراگیر است که تقریباً نامرئی می باشد، اما وقتی صحبت از انیمیشن تجاری به میان می آید، ابزاری واقعاً قدرتمند است.

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک چیست؟

از طرح های استاتیک تا متحرک

موشن گرافیک به معنای گرافیک در حرکت است. این ساده ترین تعریفی است که می توانید بیان کنید. بسیاری از مواقع به موشن گرافیک نیز موشن دیزاین هم گفته می شود که درک رابطه بین حرکت و عناصر طراحی را آسان تر می کند. Motion Graphics در واقع به معنی ایجاد حرکت در اجسام ثابت و آوردن دانش طراحی به رسانه های جدید با افزودن عناصر زمان و مکان به آن است.

اما زنده کردن عناصر طراحی کار ساده ای نیست. برخلاف سایر زمینه های انیمیشن، شما یک روش از پیش تعریف شده یا “طبیعی” برای ایجاد حرکت در طرح های ثابت خود ندارید. برای مثال، در یک انیمیشن سنتی (مانند فیلم‌های دیزنی)، می‌توانید از نمونه های بی‌پایانی در طبیعت برای متحرک کردن یک انسان یا حیوان استفاده کنید. اما در طراحی حرکت، هیچ اشاره طبیعی به نحوه حرکت اشکال، نوشته ها و… وجود ندارد. به همین دلیل طراحان حرکت انواع حرکات، شتاب و سرعت را مطالعه می کنند. با کنار هم قرار دادن همه این متغیرها، آنها می توانند به عناصر طراحی جان ببخشند، به گونه ای که انسانی تر باشد و بتواند با بینندگان ارتباط برقرار کند.

تاریخچه موشن گرافیک

قبل از اینکه Motion Graphics وجود داشته باشد، زمانی وجود داشت که قطعات طراحی گرافیک فقط در قالبی صاف و بدون حرکت کار می کردند. زمانی که تصاویر متحرک با کارتون های سنتی والت دیزنی برابری می کرد. اما با پیشرفت‌های سینما، به‌ویژه در عناوین آغازین بود که موشن گرافیک ظاهر شد.
در دهه 1940، موشن گرافیک از طریق کارهای تجربی اسکار فیشینگر و نورمن مک لارن متولد شد. در دهه 1950، طراحان شگفت انگیزی مانند Saul Bass، Maurice Binder و Pablo Ferro، موشن گرافیک را به شکلی بزرگ در معرض دید عموم قرار دادند.

فیلم‌هایی که این هنرمندان روی آن‌ها کار کرده‌اند، هنوز نقاط اصلی مرجع و الهام بخش بسیاری از طراحان موشن گرافیک و کارشناسان سینما هستند. کار آنها نشان دهنده یک رویکرد غیرمنتظره و خلاقانه جهت ایجاد روحیه و هیجان برای تماشاگران و معرفی اطلاعات فنی درباره فیلم مانند : شرکت سازنده، کارگردان فیلم، بازیگران و بسیاری دیگر بود. این شیوه جدید بازی با کلمات و عناصر گرافیکی که مردم قبلاً هرگز آن را ندیده بودند، نقطه ورودی برای محبوبیت بیشتر موشن گرافیک بود که به سینما و تلویزیون رسید.

اهمیت آن در صنعت تبلیغات و طراحی امروزی

موشن گرافیک به شدت با پیشرفت های تکنولوژی مرتبط است، بنابراین طبیعتاً تکامل آنها در هم تنیده شده است. در سال‌های اخیر، پیشرفت نرم‌افزار طراحی و انیمیشن به Motion Graphics این امکان را داد که برای کسانی که مایل به یادگیری یا تولید هستند، در دسترس‌تر شود. در عین حال، فراگیر شدن صفحه نمایش های اطراف ما فرصت های بیشتری برای طراحی و در نتیجه متحرک سازی محتوا ایجاد کرده است. از ماشین‌های ما گرفته تا تابلوهای تبلیغاتی، یخچال‌های هوشمند و تلفن‌هایی که در جیب‌هایمان هستند، امروزه همه چیز از موشن گرافیک استفاده می‌کند.

انواع موشن گرافیک

چه در حال گفتن داستان برند خود باشید، چه یک درس آموزشی ارائه دهید، یا صرفاً بخواهید با پروژه ویدیویی بعدی خود یک اثر بصری قوی ایجاد کنید، ترکیب انواع مختلف موشن گرافیک کلمات شما را با انیمیشن های رنگارنگ و چشم نواز زنده می کند. موشن گرافیک به سازندگان کمک می‌کند محتوای جذابی تولید کنند که پیام را منتقل می‌کند و بینندگان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

10 نوع موشن گرافیک برتر

با انواع مختلفی از موشن گرافیک های موجود، گزینه های جالب زیادی برای تقویت پروژه ویدیویی بعدی خود همراه با خلاقیت دارید. بیایید نگاهی به 10 مورد از محبوب ترین موارد استفاده برای موشن گرافیک بیندازیم.

1 – تصاویر متحرک

از جمله محبوب ترین برنامه های کاربردی برای موشن گرافیک می توان به محصول مصور، توضیح دهنده و فیلم های آموزشی اشاره کرد. تصاویر متحرک در این نوع ویدیو معمولاً با صداگذاری همراه هستند و به طور کلی به توضیح یک مفهوم پیچیده با تصاویر طراحی شده کمک می کنند. مثال‌ها می‌تواند شامل ویدیویی باشد که یک محصول جدید را اعلام می‌کند که در آن ویژگی‌ها و طراحی آن با استفاده از گرافیک‌های حرکتی برجسته می‌شود، یا یک ویدیوی آموزشی که مرحله به مرحله فرآیند جدیدی را طی می‌کند.

2 – لوگو متحرک

با یک لوگو پویا، به علامت تجاری ثابت خود یک تغییر گرافیکی متحرک بدهید. گرافیک‌های متحرک لوگو ضمن ارائه سرنخی در مورد شخصیت برند شما، جذابیت بصری را افزایش می‌دهند. لوگوهای متحرک را می توان به وب سایت های شرکت، تبلیغات ویدیویی و پست های رسانه های اجتماعی اضافه کرد. حتی می‌توان از آن‌ها در ابتدا و یا انتهای ویدویو های تبلیغاتی خود جهت انتقال بهتر مفهوم برند خود به بینندگان استفاده کنید.

3 – انیمیشن عنوان

از عناوین متحرک برای قرار دادن متن روی ویدیو استفاده می شود تا به تأکید بر یک نقطه یا انتقال اطلاعات اضافی به بیننده کمک کند. یک مثال رایج میتوان به زیرنویس ها اشاره کرد، گرافیک های حرکتی که اغلب در یک سوم پایین تر در بسیاری از پخش های خبری مشاهده می کنید.

4 – انتقال تصاویر

حتی انتقال‌های تک ثانیه‌ای بین صحنه‌ها نقش مهمی در داستان‌گویی بصری بازی می‌کنند، جایی که گرافیک حرکتی جلوه‌های انتقالی وارد می‌شود. انتقال‌ها با مثال‌هایی از جمله برش‌های سخت، حل شدن و جلوه‌های glitch به ایجاد حالت و لحن از صحنه‌ای به صحنه دیگر کمک می‌کنند. پروژه‌های ویدیویی که از انتقال‌ها به‌طور مؤثری استفاده می‌کنند، بیننده را به شیوه‌ای طبیعی‌تر از طریق روایت شما هدایت می‌کنند، در حالی که انتقال‌های اشتباه می‌تواند برای چشم ناراحت‌کننده یا ناخوشایند باشد، که می‌تواند مانع انتقال داستان شما شود.

مطمئن شوید که افکت‌های انتقالی که استفاده می‌کنید با جریان کلی ویدیوی شما سازگاری دارند، نه بر خلاف آن. به عنوان مثال، یک انتقال محو شدگی به صورت بصری به مخاطب نشان می دهد که یک صحنه به پایان رسیده است. چشم و ذهن آنها را برای چیزی متفاوت و جدید در صحنه بعدی آماده می کند. یک انتقال متقاطع، که در آن صحنه بعدی به آرامی محو می‌شود، می‌تواند برای دلالت بر گذر زمان یا هدایت به دنباله ویدیو قبل استفاده شود.

5 – اینفوگرافیک

اینفوگرافیک‌ها نمونه‌ای عالی از ایجاد پویایی با اضافه کردن حرکت و جان دادن به تصاویر خشک و بی روح می باشد.

لیست ها، نمودارها و ارقام و اعدادی که برای برجسته کردن اطلاعات مهم مفید هستند، اما استعداد بصری کمی ارائه می دهند. از سوی دیگر، اینفوگرافیک های متحرک، حرکتی را به تصاویر ثابت اضافه می کنند، این می‌تواند به سادگی با جذاب‌تر کردن اطلاعات شما به دیده شدن آنها کمک کند.

6 – انیمیشن های UI برای برنامه ها یا وب سایت ها

کیفیت گرافیکی و نمایش بصری کلی وب سایت ها و برنامه ها در طول دوره گوشی های هوشمند به طرز چشمگیری بهبود یافته است. همانطور که تکنولوژی تکامل یافته، اکنون ساده تر از همیشه می شود که وب سایت ها یا برنامه ها را با گنجاندن انیمیشن در آنها جذاب تر از قبل نشان داد. این می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از دکمه‌هایی که با فشار دادن آنها متحرک می‌شوند تا صفحه‌های منو که به روشی جالب به داخل یا خارج هدایت می شوند.

7 – تایپوگرافی

تایپوگرافی متحرک، که گاهی اوقات تایپوگرافی جنبشی نامیده می شود، به سادگی متن در حرکت است. معمولاً در تصاویر مختصر و تند که به منظور انتقال پیامی خاص در مورد یک سرویس یا نام تجاری در یک دوره زمانی کوتاه، عمدتاً با استفاده از متن، استفاده می‌شود. یک مثال رایج در دنیای واقعی از تایپوگرافی متحرک، اشعار روی صفحه است که به خوانندگان کمک می کند تا کلمات را دنبال کنند، یا آنچه ممکن است در یک ویدیوی متن ترانه ببینید. همچنین ممکن است بخواهید از تایپوگرافی جنبشی برای تأکید بر نقل قول در یک مصاحبه ویدیویی یا ضبط سخنرانی اصلی استفاده کنید.

8 – gif

چه کسی گیف را دوست ندارد؟

میکرو حلقه‌های متحرک کلاسیک برای چندین دهه برای کاربران بی‌شماری شادی به ارمغان آورده است. همچنین روشی مؤثر برای جلب توجه بصری، به ویژه در رسانه های اجتماعی هستند، و ساختن آنها بسیار ساده است.

9 – ارائه

هیچ چیز به اندازه یک سخنران کسل کننده باعث خیره شدن چشمان مخاطب نمی شود. اما حتی یک مجری باهوش هم در حال نبرد سختی است که مخاطبان را هنگام نمایش صفحه پس از نمایش متن های صاف و راکد بیدار نگه می دارد. مشابه اینکه چگونه می‌توان اینفوگرافیک‌ها را با افزودن حرکت بهبود بخشید، حتی به خشک‌ترین ارائه‌ها نیز می‌توان جرقه‌ای از خلاقیت و علاقه با چند موشن گرافیک گنجانده شده را ارائه کرد. ظرافت در اینجا کلیدی است، زیرا اضافه کردن بیش از حد می تواند ارائه شما را ارزان یا غیرحرفه ای به نظر برساند. هر موشن گرافیکی که در یک ارائه به کار می برید باید هدفی را دنبال کند. افزودن چیزی به سادگی یک کارت عنوان انیمیشن جذاب که با رنگ‌های نام تجاری تزیین شده است، یا یک عنصر متحرک در یک سوم پایین‌تر که مکان یا نام گوینده را نشان می‌دهد، می‌تواند جذابیت بصری ایجاد کند – در حالی که چشم مخاطب را به کمی اطلاعات مفید جلب می‌کند.

10 – VFX

انواع موشن گرافیکی که تاکنون در مورد آن صحبت کردیم، در جنبه ساده‌تری از طیف انیمیشن قرار دارند، اما جلوه‌های بصری (VFX) واقعا خلاقیت را تا حدی بالا می‌برد. این عناصر سینمایی چشمگیر هستند، اما ایجاد آنها کمی پیچیده‌تر است زیرا توسط نرم‌افزار رایانه‌ای پیشرفته تولید می‌شوند که برای استفاده به سطح مهارت بالاتری نیاز دارد. عناصر پیشرفته VFX تصاویر پیچیده و بصری جذابی را اضافه می کنند و اغلب دنیای واقعی را با چیزی خارق العاده برای ارائه جذاب و هیجان انگیز ادغام می کنند.